Stockholm apartment 01 Stockholm Apartment 02 Stockholm Apartment 03 Stockholm Apartment 04

Välkommen till Stockholm!

Denna guide hjälper dig att få ut det mesta av din resa. Om det är något du tycker att vi har missat om staden, låt oss veta! This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Sverige den mest kreativa staden i Europa

Sverige slår USA i kreativitet och är den mest kreativa i Europa, en ny rapport från internationella forskare har hittat.

Studien, som utförts av professor Richard Florida av Carnegie Mellon University i Pittsburgh, konstaterar att de nordiska länderna är utmanande ekonomiska makten i USA och "gamla Europa", och kan bli talang magneter för innovativa invandrare. Sverige kom först på listan över kreativa länder, följt av Finland, Nederländerna och Danmark.

Norden har potential att locka världens mest begåvade arbetare, vilket ger dem en konkurrensfördel och så småningom sporra starkare tillväxt, säger rapporten.

"Nyckeln till konkurrens i framtiden som kan attrahera kreativa människor på en global skala, säger professor Florida berättade FT.

Rapporten mäter länder om "de tre T: s" av ekonomisk tillväxt: Talang, Teknologi och Tolerans. Dessa faktorer tyder på ett lands kreativa potential och bär en stark korrelation till ekonomisk tillväxt, säger författarna.Unesco namn Sverige världen inte. 1 inom vetenskap och innovation

Sverige är världsledande inom vetenskap och innovation, enligt en ny internationell undersökning av Förenta nationerna utbildning, vetenskap och kultur UNESCO kropp. Sverige rankades på första plats före Japan och USA. Finland, Schweiz, Storbritannien och Danmark var också bland de sju främsta nationerna.
Stockholm - Det bästa kapital att leva i

Stockholm har den bästa livskvaliteten bland europeiska huvudstäder, enligt European Cities Monitor 2004.

Ledande befattningshavare från 500 europeiska företag tillfrågades om vilka europeisk stad erbjuder den bästa livskvaliteten. Stockholm var endast slagen av Barcelona när inklusive alla av Europas ledande företag städer.

Den svenska huvudstaden har utvecklats till en av Europas mest intressanta städer när det gäller restauranger, nattliv och shopping. Vad du än vill, har Stockholm det. Förra året placerade staden fjärde på den internationella kongressen & Convention Association lista över de mest populära kongresstäder i världen.

De cirka 1600 restauranger i Stockholm erbjuder ett brett utbud av internationella rätter. Mer än en handfull har stjärnor i Michelin Red Guide. Skandinavisk design är världsberömd och staden har 3600 butiker av alla slag. Det finns 100 gallerier, 70 museer, 88 biografer och ett stort utbud av teatrar, operor och konserter. Sverige är den största exportören av musik efter USA och Storbritannien.

Stockholm rankades som den bästa europeiska staden i form av brist på föroreningar. I Stockholm finns 38 parker, som utgör en tredjedel av stadens totala yta. Vatten utgör en tredjedel och urbaniserade områden utgör den sista tredjedelen. Staden är omgiven med en skärgård av 24.000 öar, holmar och skär. Detta är en perfekt miljö för utomhusaktiviteter.

Det finns 54 golfbanor i utkanten, som också är perfekt för ridning, fiske, segling, simning, vandring, skidåkning, jakt och skridskoåkning. Och om du föredrar att ta en promenad, jogga eller cykla, även själva staden är ett bra alternativ.

Praktiskt taget alla svenskar vet nog engelska för att föra ett samtal och Stockholm är säker och barnvänlig. Välfärdssystemet är mycket generös utländska medborgare med uppehållstillstånd i mer än ett år. Tandvården är gratis upp till 18 år, är allmän sjukvård tillhandahålls och all utbildning, inklusive universitet, är gratis. Staden har ett antal internationella skolor.

Svenskar är kända för att vara ordnad och ärliga människor. Detta innebär saker fungerar som du förväntar dig. Sverige är ett av världens minst korrumperade länder. Rapporter från korruption organisationen Transparency International rankas Sverige sexa av 146 länder.

Stockholm är ett nordiska nav. Härifrån är det lätt att nå andra ekonomiskt starka regioner i norra Europa. Staden har alla fördelar av en metropol, men också fördelen med en liten stad. Du är aldrig långt borta från allt och, i fråga om interna transporter, staden är den femte bästa i Europa.

Telekommunikation är utmärkta, vilket är uppenbart när Sverige rankas som världsledande inom området. Kista Science City, nordväst om Stockholm, har den största koncentrationen av telekom-och informationsteknik i Europa.

(Källa: Business Arena Stockholm)

Söker du boende i Stockholm? Kolla in vår hemsida www.checkin.se/